FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 20. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske.
ZAGREB, 20. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Središnja tijela Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama donijela su odluku o održavanju višednevnog štrajka u srednjim školama u lipnju, krajem školske godine. Zaposleni u srednjim školama štrajkat će jer nije potpisan novi Kolektivni ugovor za srednje školstvo koji bi im trebao osigurati povećanje plaća od 5,6 posto. O organizaciji štrajka obavijestili smo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te poručili da smo otvoreni za potpisivanje KU-a, rekao je Puljević.

ZAGREB - Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja počet će sutra u podne prosvjed na Markovu trgu bez obzira što je iz Vlade najavljen sastanak u Hrvatskom fondu za privatizaciju koji bi trebao razriješiti sudbinu državne tvrtke za razminiranje AKD Mungos. Vlada je sazvala sastanak u HFP-u u četvrtak u 13 sati o restrukturiranju poduzeća AKD Mungos i provedbi stečaja s preustrojem u cilju opstanka tvrtke i zbrinjavanja viška zaposlenih. Potpredsjednik sindikata Niko Režić izjavio je da pirotehničari neće odustati od prosvjeda jer više ne vjeruju ničijim obećanjima.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor postala je danas trajnom pokroviteljicom Odjela za solidne tumore Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj potpisavši sporazum o pokroviteljstvu s ravnateljem Klinike Ivanom Fattorinijem. Po riječima voditeljice onkološkog odjela Jasminke Stepan, godišnje na odjel dođe 50 novih bolesnika, oko 150 ih je u tzv. intenzivnom tretmanu koji uključuje kemoterapiju, operacijske zahvate i radioterapiju, a 100-ak liječenih dolazi na kontrole.

ZAGREB - Na kraju ožujka u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje bilo je evidentirano 329.020 nezaposlenih osoba, što je za 0,4 posto ili za 1.163 osobe manje u odnosu na prethodni mjesec, a za 3.782 osobe ili 1,2 posto više nego u ožujku 2004. godine. Nakon što je veljača bila sedmi mjesec zaredom u kojem se bilježi povećanje nezaposlenosti na mjesečnoj razini, u ožujku je došlo do smanjenja nezaposlenosti u odnosu na mjesec prije, što je odraz i sezonskih kretanja.

ZAGREB - Neto imovina četiriju obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj na kraju ožujka ove godine iznosila je nešto više od 8,5 milijardi kuna, dok je imovina šest otvorenih dobrovoljnih fondova bila veća od 109 milijuna kuna, podaci su koje je danas objavila Agencija za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagena). U odnosu na veljaču ove godine, neto imovina obveznih fondova povećana je za 2,07 posto, a dobrovoljnih za 4,13 posto.

ZAGREB - U organizaciji Udruženja za promicanje hrvatske glazbe, hrvatskog Veleposlanstva, hrvatskog Ministarstva kulture i Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb, od 1. do 12. lipnja u Beču će biti organiziran Festival hrvatske glazbe. Festival obuhvaća koncerte jazz- i klasične glazbe, a u 12 koncerata u u najelitnijim prostorima svoje će umijeće predstaviti vrhunski hrvatski glazbenici, najavila je Koncertna direkcija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙