FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba studentskih radova na temu Razminirajmo Hrvatsku

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Umjetnički radovi studenata na temu"Razminirajmo Hrvatsku" izloženi su od 19. do 30. travnja uStudentskom centru u Zagrebu, a tijekom izložbe mogu se razgledatinajbolji radovi od ukupno 40-ak mladih autora.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Umjetnički radovi studenata na temu "Razminirajmo Hrvatsku" izloženi su od 19. do 30. travnja u Studentskom centru u Zagrebu, a tijekom izložbe mogu se razgledati najbolji radovi od ukupno 40-ak mladih autora.

Najboljim radom proglašena je slikovnica za odrasle Petra Mudnića, studenta dizajna na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu koji će biti nagrađen i stipendijom od 2.000 eura, priopćila je danas tvrtka "Indesit Company" koja je u početkom godine upriličila i financirala natječaj za studente radi senzibiliziranja mlade populacije na problem mina u Hrvatskoj.

Na natječaj se odazvalo 38 studenata iz cijele Hrvatske i to s Akademije likovnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Umjetničke akademije u Osijeku, Umjetničke akademije u Splitu i Likovnog odsjeka Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Vrijedne nagrade, osim pobjednika natječaja, dobili su i četvoro prvoplasiranih i to Lana Šef za plakat "Hrvatska i dalje krvari", Željko Ašperger za ulje na platnu "Bodljikava žica", Ana Baić za sliku "Djevojka s bombama" i Mario Depicolzuane za plakat "Suncokret".

U Hrvatskoj je danas oko 2,08 posto površine ugroženo minama ili neeksplodiranim ubojitim sredstvima, a minski se prostor prostire kroz 12 od ukupno 21 županije u Hrvatskoj. Od 1988. do 2005. za razminiranje je utrošeno 1,6 milijardi kuna od čega inozemna donatorska sredstva iznose oko 250 milijuna ili 15 posto.

Talijanska tvrtka Indesit Company, koja proizvodi bijelu tehniku, također se pridružila procesu razminiranja, jer je osim financiranja natječaja za studente, donirala i 230.000 kuna za razminiranje 25.000 četvornih metara površine kod Tenje blizu Osijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙