FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši gradonačelnici za Kučana kao visokog predstavnika u BiH

SARAJEVO,12. travnja 2005.(Hina) - Osmorica bivših gradonačelnikaSarajeva uputili su prijedlog da se nekadašnji predsjednik SlovenijeMilan Kučan imenuje za novog Visokog predstavnika u Bosni iHercegovini nakon što u studenom istekne mandat Paddyju Ashdownu.
SARAJEVO,12. travnja 2005.(Hina) - Osmorica bivših gradonačelnika Sarajeva uputili su prijedlog da se nekadašnji predsjednik Slovenije Milan Kučan imenuje za novog Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini nakon što u studenom istekne mandat Paddyju Ashdownu.

Kako u utorak prenosi sarajevsko "Osloobđenje" bivši gradonačelnici Sarajeva Salko Selimović, Vaso Radić, Juraj Martinović, Tarik Kupusović, Dane Olbina, Dane Maljković, Dragutin Kosovac i Rasim Gačanović pismo s takvim prijedlogom uputili su Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara tražeći da se te institucije angažiraju na izboru novog Visokog predstavnika.

"Smatramo da je došlo krajnje vrijeme da i cjelokupna javnost i građani BiH sudjeluju u predlaganju i izboru novog visokog predstavnika za BiH", stoji u pismu bivših gradonačelnika koji zaključuju kako je krajnje vrijeme da u BiH dođe netko tko poznaje prilike u toj zemlji.

Bivši gradonačelnici Sarajeva drže kako je Milan Kučan najpogodnija osoba za novog visokog predstavnika jer ima mnoštvo pozitivnih rezultata u svom radu a posebice iz razdoblja kada je obnašao dužnost slovenskog predsjednika.

Visokog predstavnika za BiH imenuje Vijeće za provedbu mira u BiH (PIC) kojega čine najutjecajnije zapadne zemlje i Rusija a na tu odluku vlasti BiH do sada nisu imale nikakvog utjecaja.

Tu dužnost do sada je uvijek obnašao diplomat koji je dolazio iz europskih zemalja a prema najavama lokalnih medija za to je mjesto postala zainteresirana Francuska čiji bi kandidat mogao biti bivši voditelj misje Ujedinjenih naroda na Kosovu Bernard Kouchner.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙