FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud u Moskvi zamrznuo imovinu Jukosa

MOSKVA, 19. travnja 2005. (Hina/AP) - Zadavši još jedan udaracproblemima pogođenoj ruskoj naftnoj kompaniji Jukos, sud u Moskvi uutorak je naredio zamrzavanje imovine koja se još nalazi u rukama tekompanije u sklopu sudskog procesa koji je pokrenula bivša glavnaproizvodna jedinica kompanije, objavili su dužnosnici Jukosa.
MOSKVA, 19. travnja 2005. (Hina/AP) - Zadavši još jedan udarac problemima pogođenoj ruskoj naftnoj kompaniji Jukos, sud u Moskvi u utorak je naredio zamrzavanje imovine koja se još nalazi u rukama te kompanije u sklopu sudskog procesa koji je pokrenula bivša glavna proizvodna jedinica kompanije, objavili su dužnosnici Jukosa.

Državni proizvođač nafte Rosneft, koji je sada vlasnik Juganskneftegaza, bivše glavne proizvodne jedinice Jukosa, potražuje od Jukosa 5,9 milijardi dolara zbog šteta nastalih navodnim plaćanjem umjetno niskih cijena sirove nafte iz crpilišta.

"Svjesni smo presude", rekao je glasnogovornik Jukosa Yevgeny Fokin dodavši da ne zna detalje sudske odluke.

Moskovski arbitražni sud objavio je odluku kojom se Jukosu zabranjuje raspolaganje dionicama njegovih najvećih preostalih podružnica, uključujući najveće proizvodne jedinice Tomskneft i Samaraneftegaz, te glavnu rafineriju Angarsk, objavila je agencija Interfax.

Odluka čini se nije utjecala na bankovne račune Jukosa i ne pokriva Jukosov kontrolni udjel u litvanskoj rafineriji Mazeikiu Nafta, o čijoj kupnji pregovara ruska naftna kompanije Lukoil. Moskovski arbitražni sud ispitat će žalbu slijedeći tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙