FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković otvorio prvi "Srdela snack" restoran u Zagrebu

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Prvi "Srdela snack" restoran uZagrebu, restoran za pripremanje jednostavnih jela od jadranske plaveribe, otvorio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoggospodarstva Petar Čobanković.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Prvi "Srdela snack" restoran u Zagrebu, restoran za pripremanje jednostavnih jela od jadranske plave ribe, otvorio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković.

Pritom je istaknuo kako je Ministarstvo projekt "Srdela snack" sufinanciralo sa 268 tisuća kuna, a cilj projekta je poticanje potrošnje plave ribe.

Mišljenja je kako će ovakav sustav ponude domaće plave ribe povezati ribare, distributere, ugostitelje i potrošače, što će u konačnici imati povoljan učinak na razvoj ribarstva i povećanje potrošnje plave ribe. Osim toga, otvaranjem ovakvih restorana obogatit će se turistička i gastronomska ponuda Hrvatske.

"Srdela snack" je lanac brze hrane na bazi plave ribe iz hrvatskog Jadrana, koji povezuje ribare, prerađivače, distributere, ugostitelje i potrošače u jedinstveni sustav ponude plave ribe poznatih ribara, a nastao je kao model u okviru projekta "Marketing plave ribe iz hrvatskog Jadrana", koji se provodi pod okriljem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Vijeća za istraživanje u poljoprivredi.

Cilj projekta, kako je istaknuo njegov autor, Ante Kolega, profesor zagrebačkog Agronomskog fakulteta, je ponuditi na turističkom domaćem tržištu prehrambeno vrijedan, jednostavan i cjenovno prihvatljiv obrok od plave ribe. Ugostiteljska ponuda organizira se preko ugostiteljskih objekata brze hrane.

Ove sezone će se, kako je rekao Kolega, otvoriti desetak "Srdela snackova", a za iduću sezonu planirano je otvaranje još tridesetak takvih restorana kako na obali tako i u većim kontinentalnim gradovima.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙