FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U snažnom potresu u Japanu 13 ozlijeđenih

TOKIO, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U snažnom potresupreliminarne magnitude 5,8 stupnjeva koji je pogodio rano u srijedujapanski južni veliki otok Kyushu ozlijeđeno je najmanje 13 osoba, apotres je pogodio područje oko grada Fukuoke, udaljenog 900 kilometarajugozapadno od glavnog grada Tokija, izvijestila je Japanskameteorološka agencija.
TOKIO, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - U snažnom potresu preliminarne magnitude 5,8 stupnjeva koji je pogodio rano u srijedu japanski južni veliki otok Kyushu ozlijeđeno je najmanje 13 osoba, a potres je pogodio područje oko grada Fukuoke, udaljenog 900 kilometara jugozapadno od glavnog grada Tokija, izvijestila je Japanska meteorološka agencija.

Prije tog potresa, nakon kojeg su uslijedila dva manja podrhtavanja tla, nije bilo izdano upozorenje o tsunamiju.

U prefekturi Fukuoka najmanje je 13 osoba ozlijeđeno, rekao je novinarima tajnik šefa kabineta Hiroyuki Hosoda, ne dajući više detalja.

Promet je bio zaustavljen na nekim autocestama u regiji, a služba vlakova velikih brzina bila je ometena, javio je NHK.

Meteorološka agencija objavila je da su dva manja podrhtavanja bila magnitude 4,6 i 4,5 stupnjeva, a središte prvog potresa bilo je oko 14 kilometara ispod morskog dna blizu otoka Genkaijima, koji je pretrpio najveću štetu u potresu jačine sedam stupnjeva krajem ožujka u kojem je poginula jedna osoba, dok je 500 osoba bilo ozlijeđeno.

Inače, jačina potresa bila je izmjerena tehnikom sličnoj Richterovoj ljestvici, ali prilagođenoj japanskim geološkim karakteristikama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙