FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papin brat sugerirao da je Benedikt XVI prestar za papu

REGENSBURG, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Stariji bratnovoizabranog pape Benedicta XVI sugerirao je u utorak da je njegovbrat Joseph Ratzinger (78) možda prestar za obnašanje dužnostipapinskog ureda, objavila je novinska agencija Reuters.
REGENSBURG, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Stariji brat novoizabranog pape Benedicta XVI sugerirao je u utorak da je njegov brat Joseph Ratzinger (78) možda prestar za obnašanje dužnosti papinskog ureda, objavila je novinska agencija Reuters.

Georg Ratzinger (81) kazao je da nije baš dobro u 78. godini preuzeti takav posao koji stavlja izazove pred cijelu osobu i njeno fizičko i mentalno postojanje. Stariji brat novog pape izjavio je to prije nego što je Benedikt XVI izabran za 256. poglavara Rimokatoličke crkve.

Stariji Ratzinger dodao je da u dobi "kada se približavate 80 godini života, više nije zajamčeno da će osoba biti sposobna raditi i ustati slijedeći dan".

Ustvrdio je da će njegovom mlađem bratu biti "dosta teško" slijediti osobu kao što je bio njegov prethodnik, papa Ivan Pavao II.

"Njegova ličnost nije tako spontana, ne prodire i dodiruje srca ljudi tako direktno, ona je više rezerviran i pomalo sramežljiv", opisao je svog brata Georg Ratzinger, dodajući kako misli da će mu biti teško.

Stariji brat pape, govoreći o ličnosti Benedikta XVI, rekao je da je novi papa jako normalna osoba, obzirna i odgovorna s kojom se lako složiti, te je napomenuo da bi mogao navesti cijeli niz pozitivnih osobina svog mlađeg brata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙