FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Joseph Ratzinger izabran za novog Papu

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Njemački kardinal Joseph Ratzinger(78) novi je poglavar Katoličke crkve, svečano je objavio u utoraknavečer s prozora Apostolske palače čileanski kardinal Jorge ArturoMedina Estevez.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Njemački kardinal Joseph Ratzinger (78) novi je poglavar Katoličke crkve, svečano je objavio u utorak navečer s prozora Apostolske palače čileanski kardinal Jorge Arturo Medina Estevez.

"Draga braćo i sestre, javljam vam radosnu vijest", rekao je kardinal Estevez i objavio da je novi Papa kardinal Joseph Ratzinger koji je uzeo ime Benedikt XVI.

Nakon toga na prozoru se pojavio i novi Papa, a njegov izlazak pozdravili su deseci tisuća vjernika okupljenih na Trgu Sv. Petra burnim pljeskom.

"Draga braćo i sestre nakon velikog pape Ivana Pavla II. gospoda kardinali izabrali su mene, poniznog i jednostavnog radnika na Gospodnjoj njivi, za novog papu. Tješi me u toj zadaći da se Gospodin zna služiti i raditi i s nesavršenim sredstvima i nadasve se povjeravam vašim molitvama", rekao je, između ostalog, novi Papa u svom prvom obraćanju nakon izbora. Nakon toga papa Benedikt XVI. podijelio je prvi blagoslov "Urbi et orbi", gradu i svijetu, u svojem pontifikatu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙