FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komarica: novi papa nastavit će djelo Ivana Pavla II.

SARAJEVO,19. travnja 2004.(Hina) - Banjolučki biskup Franjo Komaricaizjavio je kako je radostan da je za novog papu izabran jedan odnajbližih suradnika Ivana Pavla II.
SARAJEVO,19. travnja 2004.(Hina) - Banjolučki biskup Franjo Komarica izjavio je kako je radostan da je za novog papu izabran jedan od najbližih suradnika Ivana Pavla II.

Kako u utorak prenosi Katolička tiskovna agencija BiH, biskup Komarica je nakon pristizanja vijesti o izboru kardinala Josepha Ratzingera za novog papu kazao kako je to "čovjek Crkve, poznat kao veliki radnik i jedan od vrhunskih teologa".

"Podsjećam da je sadašnji Papa bio jedan od najmlađih savjetnika poznatom kardinalu Dopfneru na Drugom vatikanskom koncilu pa je na taj način i sukreator saborskih dokumenata. Osobno sam radostan ovim izborom jer će se nastaviti kontinutitet velikoga pape Ivana Pavla II. koji je svojim ponašanjem i svojim potezima zadivio svijet a u Crkvi puno toga stavio na svoje mjesto odbijajući nerealne tendencije pomodarstva", kazao je biskup Komarica.

Banjolučki biskup cijeni kako je na taj način katolicima ali i mnogim drugima dano čvrsto uporište i oslonac u vlastitome vjerovanju.

Činjenica da je ovo jedna od najkraćih konklava govori o jasnoći stava vodećih ljudi u Crkvi, izjavio je Komarica koji je istaknuo kako novog Papu i osobno poznaje dodavši kako Benedikt XVI. daleko bolje poznaje situaciju na jugoistoku Europe nego netko iz dalekih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙