FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin idući tjedan u posjetu Palestincima, Izraelu i Egiptu

MOSKVA, 19. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik VladimirPutin idući će tjedan posjetiti Palestinsku samoupravu, u sklopubliskoistočne turneje koja uključuje Izrael i Egipat, izvijestio je uutorak Kremlj.
MOSKVA, 19. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Vladimir Putin idući će tjedan posjetiti Palestinsku samoupravu, u sklopu bliskoistočne turneje koja uključuje Izrael i Egipat, izvijestio je u utorak Kremlj.

27. i 28. travnja Putin će boraviti u Izraelu, a dan nakon toga posjetit će palestinske teritorije. To će biti prvi posjet jednog kremaljskog čelnika otkad su Ujedinjeni narodi osnovali židovsku državu 1947.

Sovjetski Savez je desetljećima sponzorirao palestinske skupine u njihovoj borbi protiv Izraela, prekinuvši odnose s tom državom 1967. godine.

No 1991. diplomatski odnosi Moskve s Izraelom ponovno su uspostavljeni, a uslijedila je i aktivna potpora međunarodnim nastojanjima da se osnuje palestinska država. Rusija je uz SAD, EU i UN sponzor bliskoistočnog mirovnog procesa.

Kremlj je izvijestio kako je Putina u posjet Palestinskoj samoupravi pozvao predsjednik Mahmud Abas, koji se s ruskim predsjednikom sastao nedugo nakon što je izabran na novu dužnost u siječnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙