FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin i Solana zadovljni poboljšanjem odnosa

MOSKVA, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU-a zavanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana i ruski predsjednikVladimir Putin izrazili su u utorak u Sočiju zadovoljstvo poboljšanjemodnosa između Moskve i Bruxellesa, javljaju ruske novinske agencije.
MOSKVA, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana i ruski predsjednik Vladimir Putin izrazili su u utorak u Sočiju zadovoljstvo poboljšanjem odnosa između Moskve i Bruxellesa, javljaju ruske novinske agencije.

"Nalazimo sve više i više dodirnih točaka", rekao je Putin, kako ga citira agencija Itar-Tass.

Solana je sa svoje strane rekao da su odnosi EU-a i Rusije "sve bolji i bolji" te da će predstojeći summit dviju strana 10. svibnja u Moskvi biti "uspješan".

EU i Rusija već nekoliko godina pokušavaju postići dogovor o suradnji na četiri područja: gospodarstvo, sloboda-sigurnost-pravosuđe, istraživanje-obrazovanje-kultura te vanjska sigurnost (borba protiv terorizma i oružja za masovno uništavanje).

Solana je rekao da je oko ta četiri područja gotovo postignuta puna suglasnost te da u "skoroj budućnosti" očekuje zaključivanje sporazuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙