FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VB Leasing International želi nastaviti rast nakon rekordne 2004.

BEČ, 19. travnja 2005. (Hina/APA) - Čelnik Volksbank (VB) LeasingInternationala Claudius Lettmayer objavio je da teži udvostručavanjunovih poslova u sljedećih pet godina a zbog očekivanog jačanjapritiska konkurencije u novim članicama EU-a usmjerit će pozornostponajprije na kandidate za EU Bugarsku i Rumunjsku radi mogućnostiostvarivanja viših marži.
BEČ, 19. travnja 2005. (Hina/APA) - Čelnik Volksbank (VB) Leasing Internationala Claudius Lettmayer objavio je da teži udvostručavanju novih poslova u sljedećih pet godina a zbog očekivanog jačanja pritiska konkurencije u novim članicama EU-a usmjerit će pozornost ponajprije na kandidate za EU Bugarsku i Rumunjsku radi mogućnosti ostvarivanja viših marži.

Lettmayer je izrazio zadovoljstvo razvojem poslovanja u rekordnoj 2004. i povećanjem bilance za više od jedne četvrtine (25,5 posto) na 1,16 milijardi eura. Pritom je glavni motor rasta bilo širenje standardnog poslovanja a ne malobrojni krupni projekti, dodao je voditelj podružnica u inozemstvu Sebastian Goering.

Ukupno je VB Leasing ostvario za jednu desetinu (odnosno 9,6 posto) viši rezultat u uobičajenim poslovnim aktivnostima, dosegnuvši 23,9 milijuna eura, i to uglavnom na tržištima Češke, Slovačke, Poljske i Hrvatske.

Tržišta novih članica EU-a iz istočne Europe sada su nešto zrelija pa Goering očekuje manje marže u budućnosti zbog pojačanog pritiska konkurencije: "Doba zlatne groznice vjerojatno je iza nas. Smatramo da će se konkurencija zaoštriti", naglašava on.

U 2005. trebalo bi se otvoriti rusko tržište a zaključivanje prvih ugovora o leasingu Lettmayer očekuje sredinom godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙