FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Centar banke 8,4 milijuna kuna

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka Centar banka prošle jegodine ostvarila neto dobit u iznosu od 8,4 milijuna kuna ili 38,02kune po dionici, što je za oko 12 posto više u odnosu na 2003. godinu,stoji u financijskom izvješću te banke, koje prenosi Zagrebačkaburza.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka Centar banka prošle je godine ostvarila neto dobit u iznosu od 8,4 milijuna kuna ili 38,02 kune po dionici, što je za oko 12 posto više u odnosu na 2003. godinu, stoji u financijskom izvješću te banke, koje prenosi Zagrebačka burza.

Aktiva Centar banke pak lani je povećana za 23,8 posto i na kraju prošle godine je iznosila 683,05 milijuna kuna.

Ukupni prihodi te banke prošle su godine povećani za 16 posto, pri čemu su najznačajnije povećani prihodi od naknada - za 35 posto. Kako su troškovi od naknada rasli sporije od prihoda (za 4 posto), neto prihod od kamata povećan je za 55 posto, na 10,84 milijuna kuna.

Neto kamatni prihodi istodobno su povećani za gotovo 15 posto, na 31 milijun kuna. Ostali nekamatni prihodi, stoji u pojašnjenju Uprave Centar banke, sniženi su za 21 posto, i to zbog "manjih tečajnih razlika od svođenja pozicije na srednji tečaj".

Troškovi poslovanja, dodaje se u pojašnjenju Uprave, prošle su godine bili veći od planiranih za 13 posto, pa iako je većina troškova manja od planiranih, razlog ovom porastu je "brži rast, prije svega, troškova zakupnine i reklama", zbog otvaranja poslovnica i instaliranja novih bankomata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙