FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oštar pad povjerenja ulagača u Njemačkoj

FRANKFURT, 19. travnja 2005. (Hina/AP) - Povjerenje ulagača u Njemačkojoštro je smanjeno u travnju uslijed slabijih industrijskih narudžbi iznakova slabljena globalnih aktivnosti, objavio je u utorak Centar zaeuropska ekonomska istraživanja (ZEW).
FRANKFURT, 19. travnja 2005. (Hina/AP) - Povjerenje ulagača u Njemačkoj oštro je smanjeno u travnju uslijed slabijih industrijskih narudžbi i znakova slabljena globalnih aktivnosti, objavio je u utorak Centar za europska ekonomska istraživanja (ZEW).

ZEW indeks, ključni pokazatelj njemačkog ekonomskog raspoloženja, spustio se s ožujskih 36,3 na 20,1 bodova u travnju, što je njegova najniža razina od proljeća 2003. Indeks je rastao protekla četiri mjeseca.

Najnovije njegovo očitanje daleko je ispod očekivanja analitičara koji su predviđali da će iznositi 30,5 bodova i njegov dugoročni prosjek od 34,4 bodova.

"Očekuje se da će brzina gospodarskog rasta u Njemačkoj usporiti u srednjem roku", stoji u priopćenju ZEW-a.

Predsjednik ZEW-a Wolfgang Franz istaknuo je da Njemačka mora poduzeti reforme za povećanje broja radnih mjesta u zemlji gdje je oko 5 milijuna ljudi bez posla. "Reforma se ubuduće mora provesti kako bi se stvorilo povjerenje u održiv gospodarski oporavak", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙