FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro Dani otvorenih vrata Instituta "Ruđer Bošković"

ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Institut "Ruđer Bošković" održat ćei ove godine Dane Otvorenih vrata na kojima će od 21. do 23. travnja,u povodu obilježavanja 55. godišnjice, još jednom javnosti pokušatipribližiti svoju znanstvenu djelatnost.
ZAGREB, 18. travnja 2005. (Hina) - Institut "Ruđer Bošković" održat će i ove godine Dane Otvorenih vrata na kojima će od 21. do 23. travnja, u povodu obilježavanja 55. godišnjice, još jednom javnosti pokušati približiti svoju znanstvenu djelatnost.

"Ovo je vrlo rijetka prigoda da javnost vidi naše laboratorije, da se zainteresira što se događa na Institutu i da se znanost približi 'običnim ljudima', rekao je na konferenciji za novinare prof. dr. Mladen Žinić, ravnatelj Instituta.

Tijekom tri dana očekuje se dolazak oko četiri tisuće posjetitelja, a već je sada svoj dolazak najavilo oko 2900 učenika srednjih škola, osobito maturanata, koje se prije upisa na fakultete nastoji zainteresirati za prirodoslovne studije za koje je proteklih godina u Hrvatskoj opao interes.

Jedan od segmenata kojemu Institut pridaje veliku pozornost je i suradnja s gospodarstvenicima, osobito na području inovacija i patenata u domaćoj industriji. Prema riječima ravnatelja Žinića, Institut uz znanje raspolaže i s najzavidnijom znanstvenom opremom koja se može upotrijebiti za tehnologijske projekte na unapređenju proizvodnje. Trenutno se na Institutu provodi 10-ak projekata od kojih će mnogi, kako je istaknuto, imati komercijalni efekt.

Institut "Ruđer Bošković" najveći je nacionalni interdisciplinarni istraživački institut na području prirodnih znanosti i tehnologije. Više od 400 znanstvenika aktivno je u područjima eksperimentalne i teorijske fizike i i kemije, molekularne biologije i medicine, ekologije, istraživanja mora i računarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙