FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PPK Valpovo u četvrtom pokušaju prodaje na burzi

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Na Zagrebačkoj će burzi sutra, 7.travnja, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) u četvrtom pokušajupokušati prodati 44,01 posto dionica PPK Valpova, i to po početnojcijeni od 13,46 milijuna kuna, uz dražbovanje prema gore.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Na Zagrebačkoj će burzi sutra, 7. travnja, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) u četvrtom pokušaju pokušati prodati 44,01 posto dionica PPK Valpova, i to po početnoj cijeni od 13,46 milijuna kuna, uz dražbovanje prema gore.

Upravni odbor HFP-a početkom ovog tjedna odlučio je da se ta dražba nastavi za još oko tjedan dana, obzirom da, kako su pojasnili, 'postoje naznake da je poslovodstvo osiguralo kredit za kupnju tih dionica'.

Prve dvije dražbe, u prosincu 2004. i siječnju ove godine otkazane su, a iz HFP-a su oba puta otkazivanje pojasnili interesom zaposlenika PPK Valpova, odnosno pružanjem dodatnog vremena da radnici prikupe sredstva za otkup dionica. Treća dražba, u ožujku, prošla je bez zainteresiranih.

U pozivu HFP-a se navodi da će dionice bili izložene prodaji do 21. travnja.

Dionice se mogu kupiti jedino u cijelosti, a početna se cijena odnosi na cijeli paket dionica, pri čemu ju je potrebno uplatiti u roku od 7 dana od završetka dražbovanja.

Vlasništvo nad ponuđenim dionicama mogu steći domaće i strane pravne i fizičke osobe sukladno propisima Republike Hrvatske, tako da ih na javnoj dražbi zastupa neki od registriranih članova Zagrebačke burze, prema vlastitom izboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙