FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: idućeg tjedna na javnim dražbama udjeli u 58 društava

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)objavio je na svojim web stranicama pozive za javne dražbe na kojimaće tijekom idućeg tjedna na Zagrebačkoj i Varaždinskoj burzi bitiponuđeni vlasnički udjeli u ukupno 58 društava iz državnog portfelja.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je na svojim web stranicama pozive za javne dražbe na kojima će tijekom idućeg tjedna na Zagrebačkoj i Varaždinskoj burzi biti ponuđeni vlasnički udjeli u ukupno 58 društava iz državnog portfelja.

Na Varaždinskoj će burzi tako u srijedu, 13. travnja, započeti prvi dio dražbe, na kojem će biti ponuđeno 27, uglavnom manjinskih udjela.

U tom dijelu dražbe moći će se primjerice kupiti 18,47 posto dionica daruvarske tvrtke Dalit Corp., 12 postotni udio u sisačkom Herbosu, 18,46 posto dionica Jadran hotela iz Rijeke, 25,52 posto dionica osječke Luke tranzit ili 11,64 postotni udio u rovinskoj Mirni.

Dražba se na toj burzi nastavlja u petak, 15. travnja, kada će biti ponuđeni udjeli u još 26 društava, poput Motela Plitvice u Lučkom (23,65 posto) te tvrtki Viko commerce iz Varaždina (14,36 posto), Salona graditelj iz Solina (12,12 posto), MTČ (4,8 posto) i dr.

Na Zagrebačkoj će se burzi, pak, u četvrtak, 14. travnja održati javna gotovinska dražba za pet dioničkih paketa.

Za tu su dražbu ponuđeni vlasnički udjeli u tvrtkama Veterinarska stanica Sesvete (10,19 posto), Mipel iz Dugog Sela (7,75 posto), Žitnjak (5,89 posto), Velebit iz Senja (4,78 posto) te HUP-Zagreb (0,06 posto).

Također, na Zagrebačkoj se burzi nastavlja i dražba za 44,01 posto dionica PPK Valpova po početnoj cijeni od 13,46 milijuna kuna. Naime, Upravni odbor HFP-a početkom ovog tjedna odlučio je da se ta dražba nastavi za još oko tjedna dana, obzirom da, kako su pojasnili, 'postoje naznake da je poslovodstvo osiguralo kredit za kupnju tih dionica'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙