FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adobe Systems kupuje Macromediju za 3,4 milijarde dolara

SAN JOSE, 18. travnja 2005. (Hina/AP) - Adobe Systems, jedan odnajvećih svjetskih ponuđača softvera za izradu dokumenata kupit ćeMacromedia Inc. u transakciji dionica približne vrijednosti 3,4milijarde dolara, objavile su u ponedjeljak obje kompanije.
SAN JOSE, 18. travnja 2005. (Hina/AP) - Adobe Systems, jedan od najvećih svjetskih ponuđača softvera za izradu dokumenata kupit će Macromedia Inc. u transakciji dionica približne vrijednosti 3,4 milijarde dolara, objavile su u ponedjeljak obje kompanije.

Prema dogovoru koji su odobrili odbori direktora obje kompanije, dioničari Macromedije dobit će 0,69 običnih dionica Adobe za svaku običnu dionicu Macromedije. Po završetku toga, dioničari Macromedije imat će 18 posto udjela u zajedničkoj kompaniji.

Okončanje transakcije, ovisno o pristanku dioničara obje kompanije te regulatornih vlasti, očekuje se do jeseni.

Njihovim spajanjem omogućit će se kreiranje moćnih softverskih programa koji će se moći koristiti u brojnim operativnim sustavima, a što će im utrti put za širenje na nova tržišta. Inače, Adobe zapošljava 3.700 djelatnika diljem svijeta, a ostvario je godišnji prihod oko 1,3 milijarde dolara u fiskalnoj 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙