FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 2. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 2. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Na sinoćnjim večernjim misama diljem Hrvatske molilo se za poglavara Katoličke crkve, papu Ivana Pavla II., kojeg vjernici nose u srcu kao hodočasnika mira i Papu koji je najviše pomogao Hrvatskoj u njezinim presudnim trenutcima. Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji se kasno sinoć vratio s duhovno-studijskog putovanja iz Poljske, danas prije podne u sesvetskoj crkvi Svih Svetih predvodio je misu i udijelio sakrament potvrde. Sve hrvatske dnevne novine jutros na naslovnicama i prvim stranicama donose slike pape Ivana Pavla II. te pišu o njegovom dramatično pogoršanom zdravstvenom stanju.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić zbog Papinog pogoršanog zdravstvenog stanja odgodio je za danas najavljeni posjet otoku Krku i odlučio je ostati u Zagrebu, izvijestio je jutros Ured predsjednika. Predsjednik Mesić trebao je danas posjetiti Punat, otočić Košljun s franjevačkim Samostanom Navještenja Marijina i grad Krk gdje se otvara Osnovna škola "Fran Krsto Frankopan".

ZAGREB - Na području Policijske uprave zagrebačke u protekla 24 sata zabilježeno je 59 kažnjivih djela, od toga po jedno razbojstvo i razbojnička krađa, tri drske krađe, 19 teških krađa provaljivanjem, 14 krađa, šest krađa osobnih vozila, dva uhićenja na djelu i 13 ostalih kažnjivih djela. Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta jučer su dovršili kriminalističku obradu nad hrvatskim državljaninom (1954.) zbog sumnje da je počinio dva kažnjiva djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i kažnjivo djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Osumnjičeni je oštetio državni proračun za 429.000 kuna, izvijestila je zagrebačka policija na konferenciji za novinare.

ZAGREB - Državna odvjetništva lani su donijela odluke u povodu prijava za više od 75 tisuća punoljetnih počinitelja kaznenih djela, što je za šest tisuća ili gotovo devet posto više nego godinu ranije, a za tri, odnosno četiri posto veći je i broj optuženih te osuđenih, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Državna su odvjetništva 2004. optužila 32.557, a sudovi osudili 23.851 građanina. Od ukupnog broja kaznenih prijava, 32.565 bilo ih je protiv nepoznatih počinitelja. Svaka druga prijava, odnosno 57,5 posto od ukupnog broja, odnosila se na kaznena djela protiv imovine kao što su krađe, razbojstva, prijevare i iznude. Udio optuženih za ta nedjela iznosio je 30 posto, a osuđenih 29,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙