FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjski poštari u općem štrajku zbog zahtjeva MMF-a

BUKUREŠT, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Oko 35.000 rumunjskihpoštara počelo je u ponedjeljak 10-dnevni opći štrajk prosvjedujućiprotiv limitiranja plaća što od nove centrističke vlade tražiMeđunarodni monetarni fond (MMF), objavili su sindikati.
BUKUREŠT, 18. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Oko 35.000 rumunjskih poštara počelo je u ponedjeljak 10-dnevni opći štrajk prosvjedujući protiv limitiranja plaća što od nove centrističke vlade traži Međunarodni monetarni fond (MMF), objavili su sindikati.

Rumunjska nacionalna pošta koja se suočava s konkurencijom i smanjenim poštanskim prometom, jedna je od najvećih 50 državnih tvrtki čiji rad promatra MMF.

Prema dvogodišnjem sporazumu, MMF traži od Rumunjske da pooštri svoju poreznu politiku i politiku plaća.

"Poštari traže povećanje plaća od 16 posto dok im je ponuđeno povećanje od tri posto", kazao je vođa nacionalnog sindikalnog bloka Dumitru Costin.

Štrajkom, u kojem sudjeluju svi djelatnici nacionalne pošte, zaustavljeni su isporuka pošte, transfer novca, isplate državnih mirovina i dječjih doplataka.

Nacionalna pošta koja tek treba procijeniti gubitke tvrdi da nema sredstava za povećanje plaća. Premijer Calin Tariceanu pozvao je poštare da se vrate na posao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙