FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija zabranila šefu Batasune ulazak u zgradu baskijske TV

MADRID, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Autonomna baskijska policija uponedjeljak je šefu zabranjene radikalne baskijske stranke Batasune,Arnaldu Otegi, zabranila pristup zgradi baskijske radio-televizije uSan Sebastianu, izvijestila je agencija Vasco Press.
MADRID, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Autonomna baskijska policija u ponedjeljak je šefu zabranjene radikalne baskijske stranke Batasune, Arnaldu Otegi, zabranila pristup zgradi baskijske radio-televizije u San Sebastianu, izvijestila je agencija Vasco Press.

Otegi je ulazak u zgradu zabranilo nekoliko baskijskih policajaca. Ondje je stigao kako bi sudjelovao u političkoj raspravi četiriju glavnih kandidata s popisa za regionalne baskijske izbore koji bi se trebali održati 17. travnja, no Otega nije pozvan na raspravu.

Djelatnik baskijske radio-televizije objasnio je kako je primio naredbu uprave da u zgradu ne smije pustiti Otegu.

Batasuna se smatra političkim ogrankom oružane separatističke baskijske organizacije ETA-e. Španjolsko pravosuđe je 2003. zabranilo njezino djelovanje tako da se predstavnici Batasune ne mogu kandidirati na regionalnim parlamentarnih izborima 17. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙