FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati.

ZAGREB, 17. travnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 4,30 sati.
ZAGREB, 17. travnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Na svečanosti u Studentskom centru dodijeljene su sinoć nagrade 14. dana hrvatskog filma, a Veliku nagradu za najbolji film festivala dobio je film "Sve pet!" redateljice Dane Budisavljević. Nagrada za najbolju režiju pripala je Darku Bakliži za film "Spoj". Nagrada za najbolji scenarij pripala je Nebojši Slijepčeviću i Arijani Fridrih Lekić za scenarij filma "Bez tate". Za najbolju montažu nagrađen je film Dražena Žarkovića "Od jutra do mraka". Nagrada za najbolju glazbu dodijeljena je Pavlu Miholjeviću Juri Ferlini za film "Krađa". Za najbolju kameru nagrađen je Boris Poljak u filmovima "Arabeska", "Kap po kap" i "Purgatorij". Nagrada za najbolje debitantsko ostvarenje pripala je redateljici Sunčici Fradelić za film "Ellipse", a nagrada za najboljeg producentra dodijeljena je dokumentarnom filmskom projektu "Factum". Nagrada Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za igrani film ove godine nije dodijeljena jer nijedan film nije imao prosječnu ocjenu iznad 3,5.

ŽUPANJA Na inicijativu Ureda za pastoral mladih Đakovačke i srijemske biskupije u Županji su jučer pod geslom "Koje li nade u pozivu našemu" održani 9. susreti mladih te biskupije. Na susretima se okupilo više od 2000 mladih Đakovačke i srijemske biskupije. Okupljene u sportskoj dvorani županjske Gimnazije pozdravio je đakovački i srijemski biskup dr. Marin Srakić zahvalivši im što su, kako je rekao, došli "podmladiti i što podmlađuju crkvu đakovačku i srijemsku". Riječi dobrodošlice mladima uputili su i dekan županjskog dekanata Ivan Varoščić i gradonačelnik Županje Ivan Grigić. Nakon otvaranja susreta predavanje na temu "Koje li nade u pozivu našem" održao je fra Žarko Relota, a potom su sudionici susreta nastavili rad u radionicima. Misno slavlje u župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja poslijepodne je predvodio đakovački i srijemski biskup dr. Marin Srakić.

PULA - U pulskom Brodogradilištu Uljanik jučer je kršten i porinut u more brod za prijevoz automobila i kamiona za talijansku kompaniju Grimaldi iz Napulja. Riječ je o brodu koji će moći prevesti 4350 automobila, dužine 176, širine 31 te visine 28 metara čija je nosivost 12.500 tona, a može razvijati brzinu od 20,3 čvora. Nakon svečanosti porinuća na navoz pulskog brodogrališta položena je kobilica za tanker za naftne prerađevine i kemikalije nosivosti 45.999 tona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙