FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obala Bjelokosti: Vojska i pobunjenici dogovorili se o povlačenju oružja

BOUAKE, 16. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Predstavnici glavnogstožera vojnih snaga Obale Bjelokosti i pobunjenički vojnizapovjednici koji su se u subotu sastali u pobunjeničkom uporištuBouakeu kako bi riješili pitanja razoružanja i demobilizacijeizvijestili su kako od 21. travnja namjeravaju početi s povlačenjemteškog oružja te razmotriti prijedloge o početku razoružanja usvibnju.
BOUAKE, 16. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Predstavnici glavnog stožera vojnih snaga Obale Bjelokosti i pobunjenički vojni zapovjednici koji su se u subotu sastali u pobunjeničkom uporištu Bouakeu kako bi riješili pitanja razoružanja i demobilizacije izvijestili su kako od 21. travnja namjeravaju početi s povlačenjem teškog oružja te razmotriti prijedloge o početku razoružanja u svibnju.

Promatrači smatraju da je zajedničko priopćenje vojnih i pobunjeničkih šefova znak je napretka u procesu razoružanja. Nakon sastanka u Bouakeu dvije su se strane dogovorile da će od 2. do 6. svibnja održati seminar tijekom kojega će razmotriti prijedlog Povjerenstva za razoružanje koje predlaže da ono započne 14. svibnja a završi do 31. srpnja.

U priopćenju se kaže kako bi se tijekom "seminara trebalo definirati konačno razdoblje ostvarenja procesa razoružanja."

Današnji je sporazum rezultat mirovnog sporazuma što su ga prošli tjedan u Pretoriji potpisali predsjednik Laurent Gbagbo i predstavnik pobunjeničkog pokreta "Nove snage" Guillaume Soro. Obje strane smatraju da je potrebno "hitno i konačno prekinuti sva neprijateljstva i okončati rat" te su se složili da je potrebno "smjesta pristupiti razoružanju i raspuštanju milicije u cijeloj državi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙