FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obala Bjelokosti: vojska i pobunjenici raspravljaju o razoružanju

BOUAKE, 16. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Šef glavnog stožera snagaObale Bjelokosti i pobunjenički vojni zapovjednici okupili su se usubotu u Bouakeu kako bi raspravili o procesima razoružanja idemobilizacije.
BOUAKE, 16. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Šef glavnog stožera snaga Obale Bjelokosti i pobunjenički vojni zapovjednici okupili su se u subotu u Bouakeu kako bi raspravili o procesima razoružanja i demobilizacije.

Na prethodnom susretu, zapovjednik pobunjenika Wattao kazao je kako je moguće da se u subotu proglasi datum do kojeg treba završiti proces razoružanja.

Današnji sastanak, kao i jučerašnji povratak u vladu pobunjeničkih ministara, predstavljaju napredak u provođenju sporazuma iz Pretorije, potpisanog prošlog tjedna.

U Pretoriji Guillaume Soro za "Nove snage", kako se nazivaju pobunjenici, i predsjednik Obale Bjelokosti Laurent Gbagbo obvezali su se na "hitan i konačan prekid svih neprijateljstava i okončanje rata na čitavom nacionalnom teritoriju" i složili su se "da smjesta pristupe razoružanju i raspuštanju milicije na cjelokupnom nacionalnom teritoriju".

No, sad će trebati odlučiti o konkretnim akcijama vezanim za razoružanje i, posebice, uvjetima za izbor predsjednika Obale Bjelokosti oko kojih je nastala kriza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙