FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Salomon Kalou odbio Obalu Bjelokosti

ABIDJAN, 28. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nogometni savez ObaleBjelokosti odustao je od pokušaja nagovaranja Feyenoordova napadačaSalomona Kaloua (19) da nastupi za njihovu reprezentaciju. SalomonKalou je, inače, brat kapetana reprezentacije Bonaventurea Kaloua,sadašnjeg igrača Auxerrea koji je nekoliko sezona također proveo uFeyenoordu.
ABIDJAN, 28. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Nogometni savez Obale Bjelokosti odustao je od pokušaja nagovaranja Feyenoordova napadača Salomona Kaloua (19) da nastupi za njihovu reprezentaciju. Salomon Kalou je, inače, brat kapetana reprezentacije Bonaventurea Kaloua, sadašnjeg igrača Auxerrea koji je nekoliko sezona također proveo u Feyenoordu.

Predsjednik NS Obale Bjelokosti Jacques Anouma izjavio je kako je mlađi Kalou dobio rok do kojega se mora izjasniti želi li nastupati za svoju domovinu, ali da se ovaj nije javio. Anouma je dodao kako se u reprezentaciju više neće pozivati niti igrač Leccea Axel Konan koji se, baš kao i Kalou, nije izjasnio o svom mogućem igranju za Obalu Bjelokosti.

Salomon Kalou je u nekoliko navrata izjavio kako želi dobiti nizozemsko državljanstvo, te je njegov zahtjev već upućen nizozemskom parlamentu kako bi se riješio po ubrzanom postupku kako bi stekao pravo nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se igrati u Nizozemskoj u lipnju ove godine.

Obala Bjelokosti četiri kola prije kraja afričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Njemačkoj vodi u svojoj skupini sa četiri boda ispred Kameruna, te je vrlo blizu da izbori prvi nastup na završnici SP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙