FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 16. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 16. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LITTLE ROCK - Arkanzaske vlasti odobrile su pet tisuća dolara za izgradnju spomenika u čast blues legendi B.B. Kingu u gradiću Twist. Prije više od 50 godina, nakon zabave u plesnoj dvorani u Twistu, Kingova gitara, koja je kasnije postala i njegov zaštitni znak, dobila je ime Lucille. "B.B. je stavio Twist na zemljopisnu kartu i mislim da je važno da Arkanzas prihvati priliku i obilježi tu veliku američku priču", izjavio je Allan Hammons, direktor Muzeja B.B. Kinga u Indianoli. Senator Steve Bryles rekao je kako je podržao inicijativu jer se vrlo malo zna za Kingovu vezu s Arkanzasom, a također se nada da će spomenik privući turiste u taj kraj.

TUSCON - Dvije žene uhićene su pod optužbom da su u posljednjih pet godina iz robnih kuća ukrale tri milijuna dolara vrijednu žensku odjeću koju su prodale trgovinama rabljenom robom, objavila je u petak policija u Tusconu. Žene su uhićene u srijedu nakon što su "poharale" tri trgovine, no ubrzo su puštene uz jamčevinu. U policiji kažu da su 49-godišnja Vernell Anderson i 55-godišnja Cecelia Wilson odjeću punih pet godina iz nekoliko trgovina krale žensku odjeću. Jedna je ukradenu robu skrivala u torbi koju je nosila na ramenu, a druga ispod suknje. U policiji su šokirani količinom robe koju su dvije žene otuđile. Pretpostavlja se da su godišnje krale oko 600 tisuća dolara vrijednu odjeću, a da su na svakih 30 tisuća dolara "zaradile" oko 1.200 dolara, prodavajući "plijen" trgovinama rabljenom robom. Žene su optužene za teške krađe i zavjeru, a 49-godišnja Anderson i za krijumčarenje ukradenom robom.

JOHANNESBURG - U jednom južnoafričkom zoološkom vrtu pokušavaju nagovoriti čimpanzu Charlia da prestane s pušenjem, lošom navikom koju je stekao oponašajući posjetitelje. Charli je odrasli mužjak u zoološkom vrtu Bloemfontein koji je lošu naviku stekao skupljajući cigarete i opuške koje su mu bacali posjetitelji. U zoološkom vrtu smatraju da je Charli propušio promatrajući kako to rade ljudi. Glasnogovornik zoološkog vrta izjavio je da je Charli već počeo pokazivati znakove prave nikotinske ovisnosti. No, Charli nije jedina čimpanza koja puši. U zoološkom vrtu u kineskom gradu Zhengzhou lani su primjetili da im jedna od čimpanzi očajnički moljaka cigarete od posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙