FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

S ciljem promocije zdravlja manifestacija "Pokreni se-budi zdraviji"

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - U povodu Međunarodnog Dana zdravlja16. travnja, Hrvatska udruga fizioterapeuta (HUF) organizira akciju"Pokreni se-budi zdraviji-Osiguranje Zagreb", s ciljem promocijezdravlja, poglavito kod mladeži, najavljeno je na današnjojkonferenciji za novinare održanoj u sjedištu Hrvatskog liječničkogzbora.
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - U povodu Međunarodnog Dana zdravlja 16. travnja, Hrvatska udruga fizioterapeuta (HUF) organizira akciju "Pokreni se-budi zdraviji-Osiguranje Zagreb", s ciljem promocije zdravlja, poglavito kod mladeži, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u sjedištu Hrvatskog liječničkog zbora.

Akcija će započeti okupljanjem sudionika na Trgu bana Jelačića, koji će zatim krenuti prema Parku Maksimir.

Građani će imati priliku besplatno provjeriti šećer, kolesterol i trigliceride u krvi, te dobiti informacije o prevenciji zdravlja od zdravstvenog osoblja Poliklinike Osiguranje Zagreb, koja je generalni sponzor.

Na konferenciji za novinare uz ostale su govorili Koordinator nacionalnog odbora

"Desetljeće kostiju i zglobova" prof. Marko Pećina, dr. Goran Perko iz Centra za gerontologiju zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo, ravnateljica Poliklinike za prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti mr. Mirjana Jembrek Gostović.

Podržavajući akciju prof. Pećina je rekao da o preventivnim akcijama treba izvijestiti što veći broj ljudi, te u vezi s tim naglasio važnost medija.

Najavio je kako će se u Zagrebu od 12. do 20. listopada održati manifestacija "Tjedan kostiju i zglobova".

Dr. Perko predstavio je multidiscipliniran pristup u prevenciji bolesti, a Mirjana Jembrek Gostović istaknula je kako su prepoznali rad HUF-a i priključili se suorganizaciji manifestacije, naglasivši važnost edukacije u prevenciji raznih bolesti za što je fizička aktivnost važan čimbenik.

U ime generalnog sponzora manifestacije, Osiguranja Zagreb, pomoćnica Uprave Ljubica Đukanović istaknula je da je prevencija i sigurnost građana i njihov osnovni cilj.

(Hina) pp/xsšh yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙