FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U dobrotvornim akcijama Hrvatski Caritas prikupio 9 milijuna kuna

ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - U božićnoj akciji prikupljanjapomoći za siromašne obitelji u Hrvatskoj "Za 1000 radosti" i akcijiprikupljanja pomoći stradalima u tsunamiju u Južnoj Aziji, koje jeorganizirao Hrvatski Caritas, prikupljeno je oko devet milijuna kuna,objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 14. travnja 2005. (Hina) - U božićnoj akciji prikupljanja pomoći za siromašne obitelji u Hrvatskoj "Za 1000 radosti" i akciji prikupljanja pomoći stradalima u tsunamiju u Južnoj Aziji, koje je organizirao Hrvatski Caritas, prikupljeno je oko devet milijuna kuna, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Zahvaljujući solidarnosti hrvatskih tvrtaka i građana, u akciji "Za 1000 radosti" prikupljeno je ukupno 3,750.000 kuna, od toga u novcu oko 2,600.000 kuna, a ostatak u proizvodima i uslugama, rekao je ravnatelj Hrvatskog Caritasa Ivan Milovčić. Dodao je kako je cilj te akcije bio prikupiti pomoć za najsiromašnije hrvatske obitelji, ali i upozoriti na prekomjerno trošenje u božićno vrijeme.

Nakon tragedije izazvane tsunamijem Hrvatski je Caritas započeo nacionalnu kampanju prikupljanja pomoći, u kojoj je prikupljeno 5,350.000 kuna, od toga 4,550.000 u novcu, a ostatak u lijekovima i dječjoj hrani, naglasio je Milovčić. Prikupljenim novcem Hrvatski je Caritas Šrilanškom Caritasu kupio i dostavilo pet kompleta primarnih medicinskih i higijenskih proizvoda, te 20 pročišćivača vode, a angažirao je i dobrovoljce na terenu.

U povodu svršetka dviju velikih dobrotvornih akcija Hrvatski je Caritas najavio svečani koncert sarajevskog zbora Pontanima 15. travnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙