FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan poziva Kinu da zaštiti japanske državljane

TOKIO, 14. travnja 2005. (Hina/dpa) - Japan je u četvrtak pozvao Kinuda osigura sigurnost japanskih državljana u zemlji u slučaju novogvala protujapanskih prosvjeda ovoga vikenda u Kini.
TOKIO, 14. travnja 2005. (Hina/dpa) - Japan je u četvrtak pozvao Kinu da osigura sigurnost japanskih državljana u zemlji u slučaju novog vala protujapanskih prosvjeda ovoga vikenda u Kini.

Zamjenik japanskog ministra vanjskih poslova Ichiro Aisawa rekao je da je japanska vlada doznala da se u Kini za dolazeći vikend organizira novi prosvjedni skup protiv Japana.

Novi prosvjedi poklopit će se s posjetom japanskog ministra vanjskih poslova Nobutake Machimure Pekingu u nedjelju.

Tisuće ljudi okupile su se prošlog vikenda u Pekingu i drugim velikim kineskim gradovima u znak prosvjeda protiv japanskih napora da dobije stalno mjesto u Vijeću sigurnosti UN-a te navodnog nepriznavanja ratnih okrutnosti počinjenih u Kini. Također, trojica japanskih studenata pretučena su u šangajskom restoranu.

Dužnosnici japanskih agencija za obranu i nacionalnu politiku objavili su ranije da su njihove web-stranice u četvrtak ujutro bile nedostupne zbog mogućeg hakerskog napada. Vjeruje se da su za blokadu stranica krivi Kinezi.

Najnovije pogoršanje japansko-kineskih odnosa proširilo se i na kulturu. Kineski Nacionalni balet odgodio je planirani nastup u Tokiju, objavili su japanski organizatori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙