FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan traži ispriku Kine zbog anti-japanskih skupova

TOKYO, 12. travnja 2005. (Hina/DPA) - Japan je ponovio u utorak da seKina treba ispričati i kompenzirati štetu koju je prouzročio niznedavnih anti-japanskih skupova u Pekingu i drugim velikim kineskimgradovima.
TOKYO, 12. travnja 2005. (Hina/DPA) - Japan je ponovio u utorak da se Kina treba ispričati i kompenzirati štetu koju je prouzročio niz nedavnih anti-japanskih skupova u Pekingu i drugim velikim kineskim gradovima.

"Ponovno ćemo tražiti stajališe Kine", rekao je glavni tajnik Vlade Hiroyuki Hosoda na konferenciji za novinare u Pekingu.

Japanski ministar vanjskih poslova Nobutaka Machimura u nedjelju je zatražio ispriku tijekom sastanka s kineskim veleposlanikom u Japanu Wangom Yiem nakon anti-japanskih skupova u Kini tijekom vikenda.

Machimura je ponovio u utorak da se nada da će Kina odgovoriti na poziv na ispriku i kompenzaciju što je prije moguće. Dodao je da planira razgovarati o tom pitanju s kineskim ministrom vanjskih poslova Liem Zhaoxingom u nedjelju u Pekingu.

Na anti-japanskim prosvjedima organiziranima tijekom vikenda u Pekingu, Chengduu, Guangzhou i Shenzhenu tisuće demonstranata su bacale boce i kamenje na japanska diplomatska predstavništva i poslovne zgrade u bijesu zbog japanske revizije povijesti kojom se pokušavaju umanjiti zločini Japana počinjeni u Kini za vrijeme Drugog

svjetskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙