FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đ.Đ. Poljoprivredni strojevi: gubitak od 5,9 milijuna kuna

ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Poljoprivrednistrojevi i uređaji (ĐĐ-PSU) iz Županje prošle je godine ostvarila netogubitak od 5,9 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu naprethodnu godinu kada je iznosio 3,37 milijuna kuna, stoji ufinancijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 6. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Poljoprivredni strojevi i uređaji (ĐĐ-PSU) iz Županje prošle je godine ostvarila neto gubitak od 5,9 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na prethodnu godinu kada je iznosio 3,37 milijuna kuna, stoji u financijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Varaždinska burza.

Kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, gubitak je nastao zbog smanjenog obima proizvodnje i nerealizirane prodaje.

Ukupni su prihodi ĐĐ-PSU-a lani iznosili 27,09 milijuna kuna i bili su 22,2 posto viši nego u 2003. godini, a povećani su i ukupni rashodi, za 29,2 posto, na 33,02 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji ostvareni su u iznosu od 6,14 milijuna kuna i smanjeni su za 57,8 posto, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu povećani sa 1,8 milijuna kuna u 2003. godini, na 8,2 milijuna kuna u prošloj godini.

Sredinom ožujka ove godine talijanska korporacija Same Deutz Fahr Group (SDF) kupila je većinski, 86-postotni udjel u županjskoj tvornici Đuro Đaković - Poljoprivredni strojevi i uređaji), a vrijednost investicije je 8,7 milijuna eura.

Vlasnik talijanske korporacije SDF Vittorio Carozza tada je najavio kako će ta tvrtka učiniti sve za kontinuiran razvoj županjske tvornice.

Županjska tvrtka trenutno zapošljava 138 radnika, a namjera je talijanskog strateškog ulagača da broj zaposlenih u idućih pet godina poveća na 400-500, dok bi sa kooperantima taj broj mogao dosegnuti 2000.

SDF, jedan od vodećih svjetskih proizvođača traktora, dizelskih motora i poljoprivredne mehanizacije, namjerava u Županji povećati proizvodnju kombajna, od čega će 95 posto proizvodnje biti za izvoz, posebice na susjedna i istočnoeuropska tržišta. Namjeravaju, u sklopu svog investicijskog plana, proizvodnju modela "Top Liner" preseliti u Hrvatsku.

SDF je objavio i da će županjska tvrtka, koja proizvodi kombajne i opremu s licencom Deutz-Fahr od 1982. godine, biti preimenovana u Same Deutz-Fahr Croatia.

Ujedno su najavili namjeru da, sukladno hrvatskim propisima, uskoro objave ponudu za kupnju i preostalih dionica od malih dioničara s ciljem stjecanja 100-postotnog vlasništva u županjskoj tvrtki.

Grupacija, koja je lani ostvarila promet od 900 milijuna eura s ukupno oko 2800 zaposlenih, procjenjuje da će u Hrvatsku uložiti oko 25 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙