FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kontaktna skupina protiv podjele Kosova

će Kosovoostati jedinstven teritorij i da će biti isključena mogućnost njegovaujedinjenja u federaciju ili konfederaciju s nekom drugom državom,javili su kosovski izvori.
Priština,13. travnja 2005.(Hina) - Kontaktna skupina čiji su članovi predstavnici SAD-a, Rusije, Njemačke, Velike Britanije, Italije i Francuske izrazili su u srijedu u Prištini stajalište da će Kosovo ostati jedinstven teritorij i da će biti isključena mogućnost njegova ujedinjenja u federaciju ili konfederaciju s nekom drugom državom, javili su kosovski izvori.

Kosovski dužnosnici su razgovor s članovima Kontaktne skupine ocijenili najplodnijim do sada.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova i predsjednik parlamenta Nexhat Daci izrazili su, u susretu s novinarima, posebno zadovoljstvo stavom Kontaktne skupine da neće biti podjele Kosova kao ni ujedinjenja s drugim zemljama.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova potvrdio je svoje stajalište da je protiv političkih razgovora sa službenim Beogradom.

"S Beogradom možemo razgovarati samo o tehničkim pitanjima ali ne i o političkim", rekao je Rugova i dodao da u budućim razgovorima o statusu Kosova predstavnici Beograda mogu sudjelovati ali ne s pravom veta.

Članovi Kontaktne skupine razgovarali su i s predstavnicima oporbe i srpske manjine na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙