FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fischer: Potreban je međunarodni konsenzus za status Kosova

PRIŠTINA,6.travnja 2005.(Hina) - Njemački ministar vanjskih poslovaJoschka Fischer izjavio je u srijedu u Prištini da je za rješenjepolitičkog statusa Kosova potreban međunarodni konsenzus.
PRIŠTINA,6.travnja 2005.(Hina) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer izjavio je u srijedu u Prištini da je za rješenje političkog statusa Kosova potreban međunarodni konsenzus.

Šef njemačke diplomacije razgovarao je s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom o situaciji na Kosovu i o provedbi standarda koje je Kosovu odredila međunarodna zajednica kao uvjet za otvaranje rasprave o statusu Kosova.

"Za rješenje političkog statusa Kosova potreban je međunarodni konsenzus. Da bi se Kosovo približilo Europi treba ispuniti međunarodne standarde", rekao je Fischer i kao prioritetne zadaće istaknuo uspostavu vladavine prava i odgovarajući položaj manjina.

Fischer, čije je zemlja članica Kontaktne skupine za Kosovo, razgovarao je i s kosovskim premijerom Bajramom Kosumijem te s drugim političkim predstavnicima Albanaca kao i Srba.

Njemački ministar vanjskih poslova doputovao je u jednodnevni posjet Kosovu iz Tirane, s izvjesnim zakašnjenjem zbog tehničkih problema na njegovom zrakoplovu.

Fischer je posjet Kosovu počeo u Prizrenu gdje se susreo s njemačkim vojnicima u sklopu KFOR-a. U sjedištu KFOR-a u Prištini on je razgovarao, iza zatvorenih vrata, sa zamjenikom civilnoga upravitelja UN-a Larrijem Rossinom i zapovjednikom KFOR-a, francuskim generalom Yvesom de Kermabonom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙