FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vrlici određen prostor za gradnju kuća i stanova za doseljene obitelji

VRLIKA, 13. travnja 2005. (Hina) - Kako bi se ubrzao povratakizbjeglica i prognanika, vrličke su gradske vlasti odredile prostor zagradnju naselja s 30 obiteljskih kuća i dviju zgrada s po osamstanova.
VRLIKA, 13. travnja 2005. (Hina) - Kako bi se ubrzao povratak izbjeglica i prognanika, vrličke su gradske vlasti odredile prostor za gradnju naselja s 30 obiteljskih kuća i dviju zgrada s po osam stanova.

U njih će se prvenstveno smjestiti izbjegličke obitelji koje su se na vrličko područje doselile iz drugih područja bivše države. Izgradnjom tih kuća i stanova omogućit će se vraćanje kuća i imovine vlasnicima, u kojima su sada izbjegličke obitelji, izvijestio je vrlički gradonačelnik Ivan Ćorić pomoćnika ministra mora, turizma, prometa i razvitka Ljudevita Hercega i predsjednicu Vladina Povjerenstva za povratak prognanika i izbjeglica Gordanu Turić, koji su sa suradnicima danas boravili u Vrlici.

Čorić je goste izvijestio i o proširenju gospodarske zone na Lelasovoj Glavici, u kojoj uspješno radi punionica pitke vode, a uskoro će se izgraditi još dvije. Također je govorio o razvoju poljoprivrede, u čemu prednjači voćarstvo, te početku gradnje športsko-rekreacijskog centra.

Predstavnici Ministarstva poduprli su te programe i obećali potporu za njihovu izvedbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙