FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: obnova zida s natpisom "Osijek-nepokoreni grad"

OSIJEK,30. ožujka(Hina) - Osječka građevinska tvrtka "KT" sudjelovat ćeu obnovi zida u Divaltovoj ulici, pored Doma za stare i psihičkibolesne osobe, s poznatim natpisom iz Domovinskog rata"Osijek-nepokoreni grad", izvijestili su predstavnici te tvrtke nadanašnjoj konfereciji za novinare.
OSIJEK,30. ožujka(Hina) - Osječka građevinska tvrtka "KT" sudjelovat će u obnovi zida u Divaltovoj ulici, pored Doma za stare i psihički bolesne osobe, s poznatim natpisom iz Domovinskog rata "Osijek-nepokoreni grad", izvijestili su predstavnici te tvrtke na današnjoj konfereciji za novinare.

Glasnogovornica poduzeća Marijana Arlović pojasnila je kako će se staviti novi sloj žbuke, a dužinom zida postaviti pocinčani lim, kako bi ga se zaštitilo od oborina, te osvježiti originalni natpis, koji će ostati u autentičnom obliku. Dodala je kako će se u suradnji s Domom za stare i nemoćne osobe i osječkom tvrtkom "Parangal" u podnožju zida postaviti i ukrasna rasvjetna tijela.

Arlović je rekla kako se vrijednost radova procjenjuje na 10-15 tisuća kuna te da tvrtka ovim aktivnostima želi pridonijeti očuvanju toga zida i poznatoga natpisa, koji je tijekom Domovinskoga rata bio jedan od simbola otpora velikosrpskoj agresiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙