FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LG najavio izgradnju tvornice televizora u Poljskoj

VARŠAVA, 13. travnja 2005. (Hina/APA) - Južnokorejski elektroničkikoncern LG Electronics objavio je u srijedu da će uložiti 84,7milijuna eura u gradnju još jedne tvornice televizora u gradu Mlawi usredišnjoj Poljskoj.
VARŠAVA, 13. travnja 2005. (Hina/APA) - Južnokorejski elektronički koncern LG Electronics objavio je u srijedu da će uložiti 84,7 milijuna eura u gradnju još jedne tvornice televizora u gradu Mlawi u središnjoj Poljskoj.

Poljska država odobrit će kompaniji pomoć u visini 30,8 milijuna eura a odgovarajući sporazum s poljskim ministarstvom gospodarstva potpisan je u ponedjeljak u Varšavi. Nova tvornica zaposlit će 2.150 radnika a proizvodnja bi trebala početi ove godine.

LG je već uložio 14 milijuna dolara u gradnju tvornice televizora u tom poljskom gradu, koji bi novim ulaganjem koncerna LG trebao postati njegovo europsko središte. U novom pogonu južnokorejski koncern namjerava dizajnirati proizvoditi suvremene televizore s LCD i plazma-monitorima te LCD-monitore za računala.

U razdoblju do 2010. godišnja proizvodnja trebala bi iznositi šest milijuna televizora a promet bi trebao porasti za tri milijarde dolara. Poljsko ministarstvo gospodarstva nada se da će opskrbljivači LG-ove tvornice moći otvoriti 5000 novih radnih mjesta.

Država će uz financijsku pomoć osigurati i proširenje posebne gospodarske zone Ermland-Masueren kako bi LG do 2017. mogao biti iskoristiti porezne olakšice. Poljska će vlada s 4,54 milijuna eura financirati i programe školovanja budućih radnika južnokorejskog koncerna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙