FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemski Mittal Steel preuzima američki ISG

ROTTERDAM, 13. travnja 2005. (Hina/AFP) - Dioničari su odobrilinizozemskom proizvođaču čelika Mittal Steel preuzimanje američkogInternational Steel Group (ISG) vrijedno 4,5 milijardi dolara istvaranje najvećeg svjetskog proizvođača čelika.
ROTTERDAM, 13. travnja 2005. (Hina/AFP) - Dioničari su odobrili nizozemskom proizvođaču čelika Mittal Steel preuzimanje američkog International Steel Group (ISG) vrijedno 4,5 milijardi dolara i stvaranje najvećeg svjetskog proizvođača čelika.

"Danas je dovršen pristanak dioničara", rekao je Malay Mukherjee, generalni direktor Mittal Steela nakon skupštine dioničara Mittal Steela u Rotterdamu i ISG-a u New Yorku.

Nova grupa postat će najveći svjetski proizvođač čelika, ispred grupe Arcelor, s godišnjim kapacitetom od 70 milijuna tona i prometom od 31,2 milijardi dolara. Bit će najveći proizvođač čelika u SAD-u i drugi po veličini u Europi.

Mukherjee je istaknuo da će se preuzimanjem ukinuti 40.000 radnih mjesta od ukupno 160.000 kroz idućih pet godina. Dodao je da rezanje broja zaposlenih u Europi i SAD-u neće biti "značajno" obzirom da je produktivnost visoka u obje regije.

Generalni direktor odjela Mittal Steela za istočnu i srednju Europu Roeland Baan rekao je da će gubitak radnih mjesta posebno zahvatiti istočnu Europu, no da će kompanija ići na ruku ranijem odlasku u mirovinu i umirovljenjima.

"Neće biti mnogo izravnih otkaza", rekao je Baan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙