FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan: Argentina krši vjerske slobode

VATIKAN, 19. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Vatikan je u subotu priopćioda Argentina riskira "kršenje vjerskih sloboda" nakon što jepredsjednik države otpustio vojnog ordinarija zbog sugestije da biargentinskog ministra zdravstva trebalo baciti u more zbog njegovazalaganja za pobačaj.
VATIKAN, 19. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Vatikan je u subotu priopćio da Argentina riskira "kršenje vjerskih sloboda" nakon što je predsjednik države otpustio vojnog ordinarija zbog sugestije da bi argentinskog ministra zdravstva trebalo baciti u more zbog njegova zalaganja za pobačaj.

Argentinski predsjednik Nestor Kirchner otpustio je u petak biskupa Antonia Baseotta s dužnosti vojnog ordinarija jer je izjavio da bi ministra zdravstva trebalo baciti u more s kamenom oko vrata zbog njegova zalaganja za dekriminalizaciju abortusa u rimokatoličkoj Argentini.

U prilično neuobičajenom koraku, vatikanski glasnogovornik Joaquin Navarro-Valls osudio je odluku argentinskog predsjednika prije nego što je dobio službenu potvrdu.

"Ako se pastoralna misija biskupa, kojeg nominalno postavlja Sveta Stolica, sprječava, suočeni smo s kršenjem vjerskih sloboda", priopćio je Navarro-Valls.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙