FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državljani RH i BiH krijumčarili eksploziv u Francuskoj

MOSTAR, 12. travnja 2005. (Hina) - Francuski Interpol i Vrhovni sudFrancuske su pod oznakom "žurno" zatražili od Interpola BiHinformaciju o tri osobe rođene u BiH od kojih je jedna sdržavljanstvom Republike Hrvatske, a koji su uhićeni na sjeveruFrancuske zbog krijumčarenja 100 kg eksploziva semtex, objavila je uutorak navečer državna TV BiH u središnjem Dnevniku. Navedeno je da suna ovom predmetu angažirane sve bosanskohercegovačke policijske službeodnosno sigurnosne agencije.
MOSTAR, 12. travnja 2005. (Hina) - Francuski Interpol i Vrhovni sud Francuske su pod oznakom "žurno" zatražili od Interpola BiH informaciju o tri osobe rođene u BiH od kojih je jedna s državljanstvom Republike Hrvatske, a koji su uhićeni na sjeveru Francuske zbog krijumčarenja 100 kg eksploziva semtex, objavila je u utorak navečer državna TV BiH u središnjem Dnevniku. Navedeno je da su na ovom predmetu angažirane sve bosanskohercegovačke policijske službe odnosno sigurnosne agencije.

Direktor Interpola BiH Brane Pećanac je za TV BiH izjavio da se utvrđuje identitet ovih osoba kao i identitet vlasnika vozila u kojem je pronađen eksploziv semtex.

Prema navodima TV BiH, eksploziv semtex bio je skriven u 200 komada kruha, u tegljaču hrvatskih registracijskih oznaka s prikolicom bosanskohercegovačke registracije.

Dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova BiH Nedžib Mirica je rekao da je ovaj teret bio "deklariran naručitelju iz Pariza".

Pozivajući se na izjave stručnjaka, TV BiH je navela da semtex eksploziva, koji je proizveden u Češkoj, nema u BiH. Tim eksplozivom su primjerice libijski teroristi 1978. godine srušili zrakoplov iznad škotskog grada Lockerbiea i ubili 270 osoba.

Televizija dodaje da je osim triju osoba rodom iz BiH, francuska policija ovom prigodom uhitila jednog državljanina Srbije i Crne Gore i jednog Francuza bosanskohercegovačkog porijekla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙