FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo HAZU službeno će posjetiti Slovensku akademiju

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatske akademijeznanosti i umjetnosti (HAZU) 13. i 14. travnja službeno će posjetitiSlovensku akademiju znanosti i umjetnosti (SAZU), priopćio je danastajnik HAZU Slobodan Kaštela.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) 13. i 14. travnja službeno će posjetiti Slovensku akademiju znanosti i umjetnosti (SAZU), priopćio je danas tajnik HAZU Slobodan Kaštela.

Tijekom dvodnevnoga posjeta predstavnici dviju akademija dogovarat će i predlagati teme za buduće zajedničke projekte te djelovanje u područjima od zajedničkoga interesa kako bi se povećala dosadašnja suradnja, stoji u priopćenju.

Osim razmjene znanstvenika, dosadašnja suradnja HAZU i SAZU urodila je i zajedničkim izdanjima, poput djela Augusta Šenoe "Karanfil s pjesnikova groba/Nagelj s pesnikovega groba".

Izaslanstvo HAZU s predsjednikom Milanom Mogušem na čelu primit će predsjednik SAZU akademik Boštjan Žekš, a razgovorima će nazočiti i Mario Nobilo, hrvatski veleposlanik u Sloveniji.

Temelj i okvir za znanstvenu i umjetničku suradnju hrvatske i slovenske akademije su Sporazum o znanstvenoj i umjetničkoj suradnji, potpisan 1993. te Protokol o suradnji iz 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙