FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Dizdarević zbog Paravca ne ide u Moskvu

SARAJEVO,12. travnja(Hina) - Nekadašnji visoki jugoslavenski dužnosniki pripadnik partizanskog pokreta iz Drugog svjetskog rata RaifDizdarević odlučio je kako neće putovati u Moskvu na proslavu 60.obljetnice pobjede nad fašizmom jer ne želi tamo biti zajedno sBorislavom Paravcem, predsjedateljem Predsjedništva Bosne iHercegovine koji se diči četničkom prošlošću svojeg oca.
SARAJEVO,12. travnja(Hina) - Nekadašnji visoki jugoslavenski dužnosnik i pripadnik partizanskog pokreta iz Drugog svjetskog rata Raif Dizdarević odlučio je kako neće putovati u Moskvu na proslavu 60. obljetnice pobjede nad fašizmom jer ne želi tamo biti zajedno s Borislavom Paravcem, predsjedateljem Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji se diči četničkom prošlošću svojeg oca.

Sarajevski mediji prenijeli su u utorak kako je Dizdarević tijekom dana uputio pismo ruskom otpravniku poslova u Sarajevu Igoru Kabulkovu u kojemu je naveo kako ne prihvaća poziv da u svojstvu predstavnika boraca narodnooslobodilačkog antifašističkog rata sudjeluje na svečanostima u Moskvi.

Dizdarević podsjeća kako su samo on i Paravac pozvani u Moskvu na obilježavanje pobjede nad fašizmom a, kako je rekao, "na žalost, predsjednik Predsjedništva BiH je Paravac, koji se javno deklarira kao pristalica četništva i četničke vojske, koja je bila suradnik njemačkih i talijanskih fašističkih snaga".

Bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ ističe kako je potpuno neshvatljivo da se danas netko može identificirati i čak hvaliti pripadnošću četništvu i javnim izjavama krivotvoriti povijesnu istinu tvrdnjama da su, kako je rekao, "četničke sluge fašizma bili antifašisti što čini Paravac".

"Žalosna je i sramna činjenica da će osoba takvih uvjerenja i takvog djelovanja predstavljati BiH u Moskvi na proslavi 60. obljetnice pobjede nad fašizmom", stoji u Dizdarevićevu pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙