FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strani veleposlanici u HNB-u

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsku narodnu banku (HNB) danas jeposjetilo tridesetak veleposlanika i gospodarskih savjetnika izveleposlanstava stranih zemalja i međunarodnih organizacija uHrvatskoj, priopćeno je iz HNB-a.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsku narodnu banku (HNB) danas je posjetilo tridesetak veleposlanika i gospodarskih savjetnika iz veleposlanstava stranih zemalja i međunarodnih organizacija u Hrvatskoj, priopćeno je iz HNB-a.

Tom prigodom zamjenik guvernera Boris Vujčić upoznao ih je s općim gospodarskim prilikama u Hrvatskoj i s novčanom politikom središnje banke, uz usporedne pokazatelje za Hrvatsku i tranzicijska gospodarstva novoprimljeni članica Europske unije.

Viceguverner Čedo Maletić izložio je osnovne značajke bankovnog sustava u Hrvatskoj i mjere koje su poduzete ili su u pripremi za prilagodbu tog sustava smjernicama Europske unije i odredbama međunarodnih standarda Basel II, dok je viceguverner Adolf Matejka obrazložio najnovije pomake i daljnje planove u liberalizaciji financijskih odnosa između zemlje i inozemstva, kao i preostale kapitalske restrikcije, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙