FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt spojne ceste od Gaženice do Zadra2

ZADAR, 18. ožujka 2005. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta danas je u Zadru velikom brojugospodarstvenika i predstavnika gradskih i općinskih vlasti uZadarskoj županiji predstavio projekt spojne ceste od zadarske lukeGaženica do spoja Zadar 2 na autocesti Zagreb-Split.
ZADAR, 18. ožujka 2005. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta danas je u Zadru velikom broju gospodarstvenika i predstavnika gradskih i općinskih vlasti u Zadarskoj županiji predstavio projekt spojne ceste od zadarske luke Gaženica do spoja Zadar 2 na autocesti Zagreb-Split.

Riječ je o brzoj četverotračnoj cesti dugoj 17,6 kilometara s kojom će zadarska trajektna luka Gaženica biti priključena na autocestu. Po ministrovim riječima, promet se njome neće naplaćivati, cesta će imati niz prijelaza za lokalno pučanstvo, a kada bude gotova Zadar će biti jedan od rijetkih gradova koji ima tako kvalitetnu vezu s autocestom.

Ta prometnica preduvjet je za razvoj zadarske luke, grada Zadra i Zadarske županije, ustvrdio je Kalmeta. Kazao je da je prije nekoliko dana raspisan javni natječaj za izvoditelje radova, pa očekuje da ni gradnja mogla početi i prije ljeta. Projekt je uvršten u Vladin četverogodišnji plan gradnje cesta.

Tek nakon izbora izvođača radova znat će se koliko će sve stajati, izjavio je Kalmeta.

Ministar je najavio da će se slijedeće godine krenuti i u realizaciju izgradnje trajektnog terminala Gaženica u Zadru. Taj projekt vrijedan je 70 milijuna eura, a sredstva će se namaknuti iz kredita Europske banke za obnovu i razvoj uz državu kao jamca.

Natječaj su raspisale Hrvatske ceste. Rok za dostavljanje ponuda za građevinske radove na spojnoj prometnici od zadarske luke Gaženica do spoja Zadar 2 na autocesti Zagreb-Split je 14. travnja 2005. do 12 sati, kada će ponude biti otvorene. Radovi obuhvaćaju radove na trasi, paralelnim putevima, objektima, odvodnji i vodozaštiti, prometnoj opremi i signalizaciji, zaštiti od buke i hortikulturi. U natječaju se ističe da se ponuda podnosi za kompletne radove.

Početak radova je odmah po potpisu ugovora, a rok završetka radova 24 mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙