FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka Dubrovnik-Babin Kuk 2004. poslovala s gubitkom

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Dubrovačka hotelsko-turističkatvrtka Dubrovnik-Babin Kuku, u čijem je sastavu trećina ukupnihdubrovačkih smještajnih hotelskih kapaciteta, prošlu je godinuzavršila s gubitkom u poslovanju od 28,5 milijuna kuna, za razliku odgodine prije kada je poslovala s neto dobiti od 3,29 milijuna kuna.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - Dubrovačka hotelsko-turistička tvrtka Dubrovnik-Babin Kuku, u čijem je sastavu trećina ukupnih dubrovačkih smještajnih hotelskih kapaciteta, prošlu je godinu završila s gubitkom u poslovanju od 28,5 milijuna kuna, za razliku od godine prije kada je poslovala s neto dobiti od 3,29 milijuna kuna.

Ukupno ostvareni lanjski prihodi Babinog Kuka od 108,88 milijuna kuna, kako stoji u godišnjem financijskom izvješću te tvrtke kojeg prenosi Varaždinska burza, za 2,7 posto su manji nego 2003.

Istodobno su zabilježili povećanje ukupnih rashoda od 26,4 posto, na 137,39 milijuna kuna.

Slabiji lanjski poslovni rezultat Babinog Kuka od onoga u godini prije u najvećoj je mjeri, kako stoji u izvješću, rezultat jednokratnog priznavanja neoperativnih rashoda (u ukupnom iznosu od 13,8 milijuna kuna), kao i ostvarenja izvanrednih prihoda u 2003. (od 22 milijuna kuna).

No, unatoč tome, kako napominju iz Babinog Kuka, prošle je godine nastavljen planirani trend porasta poslovnih prihoda, i to za 19,6 posto, na 105,11 milijuna kuna. Financijski su im pak prihodi porasli 4,8 posto, na 2,18 milijuna kuna.

Porast od 27,8 posto, na 116,44 milijuna kuna, zabilježili su i kod poslovnih rashoda, što, kako napominju u izvješću, odgovara lanjskom porastu broja noćenja.

Iz Babinog Kuka dodaju i da su unatoč povećanju broja noćenja uspjeli održati troškove po noćenju na istoj razini kao i u prethodnoj godini.

Ipak, materijalni troškovi i troškovi prodane robe porasli su 21,5 posto, na 35,77 milijuna kuna, troškovi osoblja 28,4 posto, na 43,17 milijuna kuna, a porast u odnosu na prethodnu godinu bilježe i kod ostalih segmenata poslovnih rashoda.

Kod financijskih su rashoda zabilježili smanjenje od 20,8 posto, na 12,9 milijuna kuna.

U godišnjem financijskom izvješću iz Dubrovnik-Babinog Kuka navode i da tvrtka uredno podmiruje svoje obveze, kao i da su tijekom lanjskog proljeća završili proces restrukturiranja, čime su im sve kratkoročne obveze (u iznosu od 79,7 milijuna kuna) refinancirane na rok od 10 godina, uz dvije godine počeka i povoljnu kamatu (od 2 i 4 posto).

Krajem prošle godine došlo je i do promjene vlasničke strukture i to tako što je porečka tvrtka Riviera Holding od Središnjeg nacionalnog fonda (SNF) otkupila 1.222.780 dionica Babinog Kuka te time postala većinskim ili vlasnikom 91,04 posto dionica. Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) ima udjel od 5,99 posto dionica, dok je ostali udjel podijeljen na više malih dioničara.

U sastavu tvrtke su četiri hotela President, Argosy, Minčeta i Tirena (ukupni kapacitet 2.100 kreveta) te autokamp Solitudo (sa 206 kamp jedinica).

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙