FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor i japanski dužnosnik Hosodo: odnosi dviju zemalja u usponu

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Dobri hrvatsko-japanski odnosi ustalnom su usponu i bez otvorenih pitanja, suglasili su se uponedjeljak u Tokiju potpredsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor iglavni tajnik japanske vlade i državni ministar za jednakost spolovaHiroyuki Hosodo.
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Dobri hrvatsko-japanski odnosi u stalnom su usponu i bez otvorenih pitanja, suglasili su se u ponedjeljak u Tokiju potpredsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor i glavni tajnik japanske vlade i državni ministar za jednakost spolova Hiroyuki Hosodo.

Kosor, ujedno ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, vodi hrvatsko izaslanstvo na EXPO 2005., prvoj Svjetskoj izložbi u 21. stoljeću u japanskom Aichiju nazvanoj "Mudrost prirode", dakle posvećenoj prirodi i njezinu očuvanju.

Kako je priopćeno iz vladina ureda za odnose s javnošću, potpredsjednica je zahvalila japanskoj vladi na pomoći ukazanoj tijekom agresije na Hrvatsku, na pomoći u rješavanju problema prognanih i izbjeglih te u obnovi zemlje, dodaje se.

Prenoseći pozdrave premijera Ive Sanadera japanskome kolegi Junichiru Koizumiju, Kosor je istaknula kako vjeruje da će sudjelovanje Hrvatske na svjetskoj izložbi zacijelo pridonijeti daljoj izgradnji dobrih odnosa dviju prijateljskih zemalja.

Hrvatski paviljon na temu "Kap vode, zrno soli", izazvao je veliko zanimanje Japanaca, piše dnevnik Japan Times i s čuđenjem bilježi da "priča o soli može biti tako zanimljiva".

Prirodne ljepote Hrvatske dočarane su slikom, zvukom, multimedijalnim efektima: svjetlom, sjenom, glazbom, video i filmskom projekcijom te pravom solju, a paviljon je uvršten među šest tematski najzanimljivijih u konkurenciji od 124 države.

Prema najavama, veći broj posjetitelja se očekuje u utorak 12. travnja, na hrvatski Nacionalni dan kada će baletna skupina Croatia izvesti Baranovićev balet Licitarsko srce, Lado folklorni program, a u glazbenom dijelu nastupit će Tamara Obrovac, Transhistria ansambl, klapa Nostalgija i Zagrebački kvartet.

Zagrebački Prirodnoslovni muzej postavit će izložbu "U carstvu podzemnog zmaja/čovječe ribice", a Arheološki muzej Istre izložbu "Voda kao izvor života Antičke Pule".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙