FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

nogomet: Australija dobila pristanak Azijata

KUALA LUMPUR, 23. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Izvršni odbor Azijskoganogometnoga saveza (AFC) jednoglasno je podržao zahtjev Australije,koja želi izaći iz Oceanijskih kvalifikacija za Svjetska prvenstva ipriključiti se azijskim, gdje Australci drže da bio lakše došli doplasmana na SP koji čekaju još od 1974. odluka AFC je pomalo iiznenađujuća jer su Japan, Saudijska Arabija i još neke zemljenajavljivali da Australcima neće dopustiti "prijelaz".
KUALA LUMPUR, 23. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Izvršni odbor Azijskoga nogometnoga saveza (AFC) jednoglasno je podržao zahtjev Australije, koja želi izaći iz Oceanijskih kvalifikacija za Svjetska prvenstva i priključiti se azijskim, gdje Australci drže da bio lakše došli do plasmana na SP koji čekaju još od 1974. odluka AFC je pomalo i iznenađujuća jer su Japan, Saudijska Arabija i još neke zemlje najavljivali da Australcima neće dopustiti "prijelaz".

Unatoč odluci AFC-a, Australija mora dobiti pristanak Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) te i formalno izaći iz Oceanijske nogometne konfederacije.

Australci se smatraju nogometnom velesilom u tom dijelu svijeta, oduvijek su dominirali oceanijskim kvalifikacijama, ali su potom bili "žrtve" sustava jer su morali igrati "majstorice" sa južnoameričkim ili azijskim reprezentacijama. U finalu Oceanijskih kvalifikacija za SP 2006. Australija igra sa Solomonskim otocima, a pobjednik tog dvoboja će potom na petoplasiranu reprezentaciju južnoameričkih kvalifikacija.

Azija ima četiri garantirana mjesta za SP, a za sljedeće SP 2010. vjerovatno i peto kroz "majstoricu".

Uz kvalifikacije za SP, Australija će se natjecati i na Azijskom prvenstvu, ali ne prije 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙