FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australija i NATO potpisali sporazum o suradnji

CANBERRA, 1. travnja 2005. (Hina) - Australija i NATO potpisali su upetak sporazum o jačanju suradnje u borbi protiv terorizma, širenjaoružja za masovno uništenje i drugih vojni prijetnji, doznaje se upetak iz službenih izvora.
CANBERRA, 1. travnja 2005. (Hina) - Australija i NATO potpisali su u petak sporazum o jačanju suradnje u borbi protiv terorizma, širenja oružja za masovno uništenje i drugih vojni prijetnji, doznaje se u petak iz službenih izvora.

Sporazum, koji predviđa i slanje australskog savjetnika za obranu u sjedište NATO-a u Bruxellesu, potpisan je tijekom posjeta glavnog tajnika Saveza Jaapa de Hoop Scheffera Australiji, prenosi France presse.

Scheffer je tom prigodom naglasio da NATO uspostavom veza s Azijom i Bliskim istokom jača svoju ulogu u globalnom ratu protiv terorizma i oružja za masovno uništenje, javlja Reuters.

"NATO se reformira, NATO ima relevantnu ulogu", rekao je Scheffer na zajedničkoj novinskoj konferenciji s australskim ministrom vanjskih poslova Alexanderom Downerom i ministrom obrane Robertom Hillom.

"Mislim da NATO ispunjava svoju zadaću u globalnoj koaliciji protiv terora, proliferacije, krhkih i neuspjelih država. NATO se iz temelja transformira, vojno i politički, gradi nova partnerstva i nove saveze", rekao je.

NATO je svjestan da su te prijetnje globalne te da sam ne može pronaći rješenje, naglasio je.

Scheffer je u četvrtak posjetio Novi Zeland, a nakon sastanka s australskim premijerom Johnom Howardom kasnije tijekom dana putuje u Japan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙