FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: u Zagrebu odaziv liječnika na štrajk velik, primaju se samo hitni pacijenti

ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Po informacijama Hrvatskogliječničkog sindikata (HLS), u zagrebačkim bolnicama u štrajkusudjeluje veliki broj liječnika, a zbrinjavaju se, sukladno preporucisindikata, samo hitni slučajevi.
ZAGREB, 11. travnja 2005. (Hina) - Po informacijama Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS), u zagrebačkim bolnicama u štrajku sudjeluje veliki broj liječnika, a zbrinjavaju se, sukladno preporuci sindikata, samo hitni slučajevi.

U bolnicama je jutros znatno manje pacijenata nego inače, a u nekim bolnicama djelomično su otkazani operativni programi i za danas naručeni dijagnostički postupci, no sindikalni povjerenici tvrde da će svi pacijenti dobiti potrebnu pomoć.

Povjerenica HLS-a u Kliničkoj bolnici (KB) Dubrava Ljiljana Kosić Lovrić izjavila je Hini da štrajka oko 80 posto liječnika.

"Radimo po odluci arbitraže i dežurni kolege koji su imenovani za izvršitelje zbrinjavaju hitne slučajeve. Za danas naručeni pacijenti, ako žele obaviti pretragu, bit će upućeni u hitne ambulante", rekla je Kosić Lovrić.

U Kliničkom bolničkom centru Zagreb liječnici podržavaju zahtjeve sindikata i štrajk, ali on ne smije ići na račun bolesnika i zato će svi pacijenti koji moraju dobiti medicinsku pomoć biti zbrinuti, izjavio je sindikalni povjerenik u toj bolnici Danijel Mrazovac.

Štrajkaši u KB-u Sestre milosrdnice također se pridržavaju uputa sindikata o zbrinjavanju pacijenata.

Povjerenik Berislav Radić kaže da će svi pacijenti koji su u petak primljeni na operaciju danas biti operirani, a svi koji se danas jave bit će odgođeni. Na zakazane dijagnostičke postupke danas će biti primljeni samo pacijenti iz udaljenih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙