FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mofaz traži od Abasa da njegove snage spriječe napade

JERUZALEM, 11. travnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar obraneShaul Mofaz pozvao je palestinskog čelnika Mahmuda Abasa i zahtijevaood njega da prekine ispaljivanje raketa Qasam i minobacačkih granata upojasu Gaze na izraelske ciljeve, naveli su u ponedjeljak izraelskimediji.
JERUZALEM, 11. travnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz pozvao je palestinskog čelnika Mahmuda Abasa i zahtijevao od njega da prekine ispaljivanje raketa Qasam i minobacačkih granata u pojasu Gaze na izraelske ciljeve, naveli su u ponedjeljak izraelski mediji.

Mofaz je pozvao Abasa u nedjelju navečer kako bi mu naglasio da Izrael neće tolerirati eskalaciju nasilja i da od njega zahtijeva da rasporedi sigurnosne snage radi sprječavanja nastavka raketiranja i pogoršanje stanja u regiji, precizirali su mediji.

Glavne palestinske oružane skupine su se obvezale 17. ožujka, nakon dvodnevnog dijaloga u Kairu, da će poštivati razdoblje primirja do kraja godine, pod uvjetom da Izrael prekine svoje agresije.

Palestinci su od subote navečer, nakon što je u subotu izraelska vojska ubila trojicu palestinskih mladića, ispalili više desetaka minobacačkih granata na izraelska naselja i položaje izraelske vojske na jugu pojasa Gaze, pri čemu nije bilo žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙