FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kreće tečaj za novi naraštaj kontakt policajaca

ZAGREB, 9. travnja 2005. (Hina) - Novi naraštaj budućih kontaktpolicajca koji će raditi na području zadarske u vukovarske policijskeuprave, obučavat će se na Policijskoj akademiji od 11. do 29. travnja,priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.
ZAGREB, 9. travnja 2005. (Hina) - Novi naraštaj budućih kontakt policajca koji će raditi na području zadarske u vukovarske policijske uprave, obučavat će se na Policijskoj akademiji od 11. do 29. travnja, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Iz zadarske policijske uprave na tečaju će sudjelovati 41 kandidat za konakt policajca i petoro budućih koordinatora, a s vukovarskog područja šestero kandidata za kontakt policajaca i dvoje za koordinatora.

Tečaj za osmi naraštaj kontakt policajaca treći je od sedam predviđenih za ovu godinu.

Cilj je u 2005. obučiti između 350 i 400 novih kontakt policajaca i koordinatora.

Obuka za kontakt policajce provodi se od travnja 2003., a prošla su je 424 djelatnika, odnosno 363 policijska službenika i 61 policijski rukovoditelj.

Na terenu trenutno radi 330 kontakt policajaca i 26 koordinatora, a djeluju na području devet policijskih uprava i 49 policijskih postaja.

Plan je da do 2006. na području čitave Hrvatske radi 693 kontakt policajca i 52 koordinatora.

Od ostalih kolega kontakt policajci razlikuju se tek po pločici sa svojim imenom i logotipom "Policija u zajednici" nad desnim džepom jakne, a umjesto rada u smjenama sami prema potrebi određuju svoje radno vrijeme.

Od policajaca u gradskim četvrtima očekuje se da uočavaju probleme s kojima se građani susreću, te u suradnji s ostalim tijelima i službama iniciraju njihovo rješavanje.

Slični oblici rada policije uvedeni su u većini zapadnoeuropskih zemalja prije 20-tak godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙